Wat eten wij deze week!

De week zonder vlees.

Vegetarisch
Nu moet ik eerlijk bekenen voor degene die het nog niet weten wij zijn vegetarisch!
Met wij bedoel ik voornamelijk mijzelf!
Job eet vlees als hij uit eten gaat.
River krijgt thuis geen vlees maar eet bij de opa's en oma's af en toe een stukje vlees.
Boaz heeft tot nu toe ook nog geen vlees gegeten.
Thuis kook ik altijd zonder vlees dit vervang ik door peulvruchten, eieren en kant en klare vleesvervangers.

Eerste hapje van Boaz, Bloemkool.

6 Foodfacts about me:
1. Ik ben onwijs allergische voor pinda's, als ik een pinda eet raak ik in anafylactische shock.
2. Ik ben ook allergisch voor soja en dat maakt het best lastig om lekkere kant en klare vleesvervangers te vinden, omdat deze meestal van soja zijn gemaakt!
3. Ik ben een half jaar lang veganistisch geweest en sindsdien drink ik geen dierlijke melk meer en gebruik ik plantaardige boter!
4. Ik ben VERSLAAFD aan suiker en als ik zeg verslaafd bedoel ik ook echt verslaafd.
Ik kan ben echt een snoepkont, ik kan niet naar de winkel gaan zonder wat lekkers mee te nemen!
Als wij in de avond niks lekkers in huis hebben gaat Job vaak naar de avondwinkel onder ons huis.
5. Ik ben half Surinaams en half Nederlands en ik kan wel een stampot maken, maar geen Surinaams eten koken!
Dit vind ik oprecht heel jammer en dit is iets wat ik in de toekomst wel wil gaan leren.
6. Ik ben altijd bezig met het aantal gram groente en het aantal stuks fruit wij binnen krijgen!
Ik vind het belangrijk dat wij gezond eten en dat een maaltijd voldoende groente bevat.
Dit betekend niet dat wij nooit patatjes eten of pannenkoeken als avondeten!

Maar genoeg over mij!
Ik ga jullie laten zien wat wij deze week eten.

Wat eten wij deze week.

Maandag.
Bietjes met aardappelen en vegetarisch vlees.

Benodigdheden:
500 gram Biologische bieten 0.99 Lidl
500 gram Aardappelen 0.89 Lidl
2 uien. (Volgens mij heb je 10 uien voor 1 euro) 10 cent per ui? 20 cent.
Vegafit Krokant schnitzel 1.87 (in de bonus bij de AH)

Recept:
De aardappelen koken volgens verpakking 
Ui grof snijden
Fruit her uitje in een wokpan met een theelepel olijfolie  
Bietjes raspen (of snijden in reepjes) 
De bietjes toevoegen aan de uien en vijf minuutjes bakken.
Vegafit schnitzel bakken volgens verpakking

Dinsdag
Buhhdabowl met bulgur, broccolirijst, champignons en spinazie.

Benodigdheden:
200 gram bulgur 1.49 Lidl (dit kan je vaker gebruiken)
400 gram broccolirijst 2 voor 2.50 dus kost 1.25 bij de Lidl
4 middelgrote eieren  Kipster 5 eieren van de Lidl 1.19 (duurzame en diervriendelijke eitjes)
400 gram champignons 00.89 Lidl
400 gram spinazie 1.69 (dacht ik) Lidl
12,5 gram bieslook 0.99 Lidl (Zorg je er voor dat je de halve gram wel goed afweegt, HAHA)
15 gram verse basilicum 0.99 Lidl

Recept:
Via Albert Heijn 
Klik hier voor het recept 

Woensdag.Zoete aardappel patat met broccoli uit de oven.

benodigdheden:
500 Zoete aardappel patat 1.99 Lidl
500 Broccoli 0.69 Lidl
Knoflook 3 bollen knoflook  0.99 Lidl 
Valess Crispy sticks 2.23 (in de bonus bij de AH)

Recept:
Albert Heijn.
Klik hier voor het recept 

Donderdag
Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst.

Benodigdheden:
Kastanjechampignons (dit kost geloof dat dit) 0.99 Lidl
1 Ui (volgens mij vorige berekening) 0.10 cent Lidl
2 tenen 3 bollen knoflook 0.99 Lidl
Bloemkoolrijst 2 voor 2.50 dus dit kost 1.25
75 gram Parmezaanse kaas Dit moet ik nog kopen!
60 gram ongeklopte slagroom Alpro rijst cuisine 1.59 AH

Recept:
Via Elleeten
Klik hier voor het recept

Vrijdag
Ik kocht vroeger altijd voor 7 dagen avondeten, maar ik moest dan aan het eind van de week vaak eten weggooien!
Dit vind ik onwijs zonde en onnodig!
Tegenwoordig koop ik voor 6 dagen avondeten, om te voorkomen dat wij eten verspillen.
Aangezien Job houdt van eten bestellen (wie niet, haha) en op donderdag of vrijdag River vaak bij mijn schoonouders eet, bestelt hij vaak op een van deze dagen eten.
Ook hebben wij altijd ingevroren groente in de vriezer liggen (ik ben een mega fan van ingevroren groente) en rijst in de kast staan, dus als wij niet bestellen flans ik wat makkelijks in elkaar!
Dit eten wij dan op de bank op, heeeeerlijk!
(Als River thuis is eten wij altijd aan tafel)

Zaterdag (SOEPDAG)
Linzen soep
Met broodjes

Benodigdheden:
1 ui  (volgens mij vorige berekening) 0.10 cent Lidl
Knoflook 3 bollen knoflook 0.99 Lidl
Gember  0.99 Lidl
350 Zoete aardappelblokjes 2.25 AH 
70 gram Tomatenpure 0.29 AH
300 gram linzen 1.49 Lidl (dit kan je vaker gebruiken)
400 milliliter Kokos melk 0.99 AH 

Recept:
Via Smulpaapje
Klik hier voor het recept

Zondag
Zondag is mijn schoonvader jarig, dus eten wij de heerlijke soep, salades of quiche van mijn schoonmoeder!

Bij de recepten waarvan ik de link heb gedeeld heb ik wat basis ingrediĆ«nten zoals een olijfolie en bouillonblokje niet toegevoegd aan het lijstje met benodigdheden.
Dit zijn ingrediĆ«nten die je vaak al in huis hebt.
Wat wij eten verschilt elke week, het hangt er vanaf waar wij trek in hebben.
River eet altijd met de pot mee.

Ken jij nog een lekker recept dat ik kan koken voor mijn gezin? Of heb je andere tips? Laat een reactie achter!

Liefs,

Shannen







Reacties

Populaire posts